Mesarija Mlinarič

Smo podjetje iz osrčja Gorenjske z bogato družinsko tradicijo. Od leta 1930 se s predelavo ter prodajo mesa uspešno ukvarja že četrta generacija družine Mlinarič.

V proizvodnji, trgovini in komerciali zaposlujemo 25 ljudi. Letno proizvedemo cca. 350.000 kg kakovostnih mesnih izdelkov, ki jih tržimo pod svojo blagovno znamko: MLINARIČ – Gorenjske mesne dobrote.

Bogata ponudba našega svežega mesa in kakovostnih mesnih izdelkov vam je na voljo v poslovalnicah v Lescah in Radovljici, dnevno pa oskrbujemo tudi več kot 100 različnih restavracij, supermarketov in hotelov širom Slovenije.

Zgodovina podjetja

Začetki leta 1930

Z mesarskim poklicem se je v naši družini začel ukvarjati že praded Jožef Mlinarič, ki se je leta 1930 izučil mesarske obrti pri mojstru Božiču v Trbovljah. V podjetju hranimo njegovo spričevalo, izdano v Celju, 26. decembra 1930.

Selitev na Brezje – 1938

Pot, bolje rečeno ljubezen, ga je leta 1938 pripeljala na Brezje, kjer je prevzel mesarijo Frelih in jo preimenoval v Mesarijo Mlinarič. To je kasneje prevzel njegov sin, prav tako Jožef, ki se je pred tem vrnil iz dela v Nemčiji (1958–1968).

Pridobivanje znanja – 1958 – 1968

V Nemčiji (Augsburg) je Jožef v 10. letih pridobil dragocene izkušnje na področju predelave in prodaje mesa.

Selitev v Lesce – 1969

Leta 1969 je mesarijo preselil v Lesce, kjer smo še danes. Leta 1994 se je mesarija iz obrtniške delavnice preoblikovala v d.o.o., ki ga je Jožef vodil do svoje smrti leta 1998. Takrat je podjetje s pomočjo Marije Mlinarič praktično čez noč moral prevzeti njegov sin in sedanji direktor Jože Mlinarič.

Novi prostori

Jože Mlinarič je na področju živilske tehnologije (smer meso) tudi diplomiral in postavil nove prostore za sodobno predelavo mesa po načelih HACCP.

Ekološki certifikat – 2008

Leta 2008 smo prejeli certifikat za predelavo ekološkega mesa, iz katerega izdelujemo BIO Gorenjsko klobaso, ki vsebuje 100 % ekološko govedino.

Članstvo v GIZ KK -2010

Od leta 2010 smo član GIZ Kranjska klobasa, ki združuje 13 certificiranih proizvajalcev. Kranjsko klobaso izdelujemo po zaščiteni recepturi.

Spletna prodaja – 2025

Začetek lastne spletne prodaje ter sodelovanja z dostavnim podjetjem Wolt.

Ponosni smo na svojo ponudbo, ki vključuje lokalno, sveže meso, ter mesne izdelke, ki so jim poleg skrbno izbranih kosov mesa skupne osnovne sestavine: sol, poper, česen in dim. Med našimi najbolj prepoznavnimi izdelki so Kranjska klobasa – uvrščamo se med večje proizvajalce v Sloveniji, kakovostne hrenovke, prekajena domača Mlinaričeva klobasa z dodatkom govejega mesa ter Gorenjski želodček s kašo, ki je posebej priljubljen na območju Lesc, Radovljice in Bleda.

Zanašamo se na bogato tradicijo – tudi pri recepturah. Naši izdelki temeljijo na preverjenih receptih, saj so se prenašali in izpopolnjevali skozi generacije, nekateri ostajajo nespremenjeni od same ustanovitve podjetja. Danes tradicijo podjetja nadaljuje že četrta generacija.

Čeprav prisegamo na preverjene recepture, nam velikost podjetja omogoča veliko prilagodljivost. Izdelke razvijamo v tesnem sodelovanju s poslovnimi partnerji ter jih prilagajamo njihovim željam in potrebam. Skupaj ustvarjamo unikatne mesne izdelke po meri naročnika, pri čemer se lahko pohvalimo tudi s sodelovanjem z restavracijami, nagrajenimi z Michelinovo zvezdico.

Trajnostni pristop je pomemben del našega delovanja. V maloprodaji ponujamo izključno meso slovenskega porekla, pri čemer dajemo prednost lokalnim rejcem. V naši ponudbi najdete tudi govedino in teletino z ekološko oznako, ki prihajata iz preverjenih slovenskih kmetij. Iz ekološkega mesa od leta 2008 izdelujemo tudi certificirano BIO Gorenjsko klobaso, s čimer združujemo tradicijo in ekološko pridelavo. EKO govedino in teletino poleg redne prodaje dobavljamo tudi javnim zavodom, kot so šole, vrtci in domovi za upokojence.