TRADICIONALNO
KAKOVOSTNO
LOKALNO
Kranjska klobasa Mlinarič
2,92 € – 12,70 €
Kranjska klobasa je ena najbolj priljubljenih klobas v Sloveniji in širše. Zaradi svoje prepoznavnosti in tradicionalne vrednosti, vezane na območje današnje Slovenije, je bilo njeno ime in receptura leta 2015 zaščiteno na evropskem nivoju in od takrat dalje ponosno nosi evropsko označbo kakovosti Zaščitena geografska označba.
1 par = min. 230g
Opis
Kranjska klobasa je ena najbolj priljubljenih barjenih klobas v Sloveniji in širše. Zaradi svoje prepoznavnosti, visoke kulinarične in tradicionalne vrednosti, vezane na območje današnje Slovenije, je bilo njeno ime in receptura leta 2015 zaščiteno na evropskem nivoju in od takrat dalje ponosno nosi evropsko označbo kakovosti Zaščitena geografska označba.
Vedno v paru, povezanem z značilno leseno špilo, privlačno rdeče-rjave barve, vsakič znova navduši s sočnostjo, polnim okusom in rahlo aromo dima bukovih drv. Vsebuje svinjsko meso najvišje kakovosti, začinjeno zgolj z nitritno soljo, poprom in česnom. Je nezahtevna za pripravo, zato so nad njo navdušeni tako najmlajši kot tudi zahtevne gospodinje ter profesionalni kulinarični in žar mojstri. Prava kranjska klobasa je kraljica med barjenimi klobasami, ki preprosto mora biti na jedilniku.
Proizvaja: Mesarija Mlinarič, d.o.o., Lesce
Sestavine: svinjsko meso, slanina, sol, začimbe, konzervans natrijev nitrit. Poreklo mesa: EU
Energijska vrednost:
100g izdelka: 948 kJ/228 kcal,
Maščobe 16 g od tega nasičene maščobe 5,9 g,
Ogljikovi hidrati 0,6 g od tega sladkorji <0,5 g,
Beljakovine 21 g, sol 2,2 g
Hraniti pri temperaturi do +8°C
Dodatne podrobnosti
Teža | 1 par (1kom) tehta min. 230g |
---|---|
Teža | 230g, 1000g |