TRADICIONALNO
KAKOVOSTNO
LOKALNO
Prekajeni vrat klasik
11,76 € – 29,40 €
Prekajeno meso klasik je soljeno po klasičnem dolgotrajnem postopku, kakršnega so poznali že naši dedki in babice. Meso med suhim soljenjem izgubi precej vode, zato pri kuhanju skoraj ne kalira.
Prekajeno meso klasik je potrebno počasi kuhati v vreli vodi na zmernem ognju 50 minut na 1 kg izdelka. Če imate raje manj slan izdelek, med kuhanjem vodo odlijte in jo nadomestite s svežo.
Opis
Prekajeno meso klasik je soljeno po klasičnem dolgotrajnem postopku, kakršnega so poznali že naši dedki in babice. Meso med suhim soljenjem izgubi precej vode, zato pri kuhanju skoraj ne kalira.
Prekajeno meso klasik je potrebno počasi kuhati v vreli vodi na zmernem ognju 50 minut na 1 kg izdelka. Če imate raje manj slan izdelek, med kuhanjem vodo odlijte in jo nadomestite s svežo.
Sestavine: svinjsko meso, sol, konzervans natrijev nitrit, začimbe. Poreklo mesa: EU
Energijska vrednost:
100 g izdelka: 851 kJ/204 kcal,
Maščobe 14 g, od tega nasičene maščobe 5,2 g,
Ogljikovi hidrati 0,8 g, od tega sladkorji <0,5 g,
Beljakovine 19 g, sol 2,1 g
Hraniti pri temperaturi do +8°C
Dodatne podrobnosti
Teža | 700g, 800g, 900g, 1000g, 1250g, 1500g, 1750g, 2000g |
---|