Mesarija Mlinarič
Smo podjetje iz osrčja Gorenjske z bogato družinsko tradicijo. Od leta 1930 se s predelavo ter prodajo mesa uspešno ukvarja že četrta generacija družine Mlinarič.
V proizvodnji, trgovini in komerciali zaposlujemo 25 ljudi. Letno proizvedemo cca. 350.000 kg kakovostnih mesnih izdelkov, ki jih tržimo pod svojo blagovno znamko: MLINARIČ – Gorenjske mesne dobrote.
Bogata ponudba našega svežega mesa in kakovostnih mesnih izdelkov vam je na voljo v poslovalnicah v Lescah in Radovljici, dnevno pa oskrbujemo tudi več kot 100 različnih restavracij, supermarketov in hotelov širom Slovenije.

Zgodovina podjetja
Začetki leta 1930
Z mesarskim poklicem se je v naši družini začel ukvarjati že praded Jožef Mlinarič, ki se je leta 1930 izučil mesarske obrti pri mojstru Božiču v Trbovljah. V podjetju hranimo njegovo spričevalo, izdano v Celju, 26. decembra 1930.
Selitev na Brezje – 1938
Pot, bolje rečeno ljubezen, ga je leta 1938 pripeljala na Brezje, kjer je prevzel mesarijo Frelih in jo preimenoval v Mesarijo Mlinarič. To je kasneje prevzel njegov sin, prav tako Jožef, ki se je pred tem vrnil iz dela v Nemčiji (1958–1968).
Pridobivanje znanja – 1958 – 1968
V Nemčiji (Augsburg) je Jožef v 10. letih pridobil dragocene izkušnje na področju predelave in prodaje mesa.
Selitev v Lesce – 1969
Leta 1969 je mesarijo preselil v Lesce, kjer smo še danes. Leta 1994 se je mesarija iz obrtniške delavnice preoblikovala v d.o.o., ki ga je Jožef vodil do svoje smrti leta 1998. Takrat je podjetje s pomočjo Marije Mlinarič praktično čez noč moral prevzeti njegov sin in sedanji direktor Jože Mlinarič.
Novi prostori
Jože Mlinarič je na področju živilske tehnologije (smer meso) tudi diplomiral in postavil nove prostore za sodobno predelavo mesa po načelih HACCP.
Ekološki certifikat – 2008
Leta 2008 smo prejeli certifikat za predelavo ekološkega mesa, iz katerega izdelujemo BIO Gorenjsko klobaso, ki vsebuje 100 % ekološko govedino.
Članstvo v GIZ KK -2010
Od leta 2010 smo član GIZ Kranjska klobasa, ki združuje 13 certificiranih proizvajalcev. Kranjsko klobaso izdelujemo po zaščiteni recepturi.
Spletna prodaja – 2025
Začetek lastne spletne prodaje ter sodelovanja z dostavnim podjetjem Wolt.